Bovenaan beginnen!
Logo nieuw
Bovenaan beginnen!

Voorzijnraap Executives heeft de afgelopen maanden leuke, interessante, indrukwekkende en altijd inspirerende opdrachtgevers mogen adviseren en begeleiden. Zoals een grote culturele organisatie in Nederland. Een organisatie als willekeurig elke andere maar tegelijk zó verschillend.
Deze organisatie was toe aan een verandering van koers. Veranderen doe je vanaf de top en dus begeleidden wij de directie in het formuleren van hun aangescherpte missie, visie, strategie en kernwaarden. Met name die kernwaarden zijn belangrijk want zij geven richting aan het dagelijks handelen en zijn tevens de toetssteen waaraan alle medewerkers zichzelf én hun collega’s kunnen meten en aanspreken. Een gezonde feedback/-forward cultuur is cruciaal en is het zelfreinigend vermogen van de organisatie.

Om daar een impuls aan te geven hebben wij een gedegen DISC Gedrag- & Drijfverenanalyse met het directieteam uitgevoerd. Daarmee werd duidelijk op welke punten de samenwerking in het team perfect verloopt maar ook op welke onderdelen er verbeteringen te behalen zijn. Door die zo helder te benoemen, konden direct barrières geslecht worden, kwam energie vrij en werden nieuwe ideeën versneld uitgewerkt en omgezet in nieuwe producties.