06 - 38 93 22 75 pon@voorzijnraap.nl

Coaching voor vrouwen

Voorzijnraap begeleidt vrouwen die zijn vastgelopen in hun privéleven, op hun werk of in de maatschappij. Maar ook vrouwen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij een volgende stap in hun carrière of sociale leven, herintreders en vrouwen die hun afstand tot de arbeidsmarkt willen verkleinen. De persoonlijke begeleiding is gericht op blijvende veranderingen. Met een doel en toekomstperspectief kunnen deze vrouwen verder, privé, sociaal of op het werk.

Eigen Kracht

Als coach laat Voorzijnraap de cliënten zelf hun mogelijkheden ontdekken. Dat gebeurt door hen te helpen hun eigen kwaliteiten naar boven te halen, hun weerbaarheid te vergroten en het vertrouwen in zichzelf te herstellen of te vergroten. De uitdagingen zijn om aan zichzelf te werken, grenzen aan te geven én deze ook in positieve zin te verleggen. Zo gaan zij zelf een uitweg zien, leren ze om zichzelf te helpen en kunnen ze op eigen kracht door.

In beweging komen

Coaching door Voorzijnraap gebeurt zoveel mogelijk buiten in de natuur. Tijdens wandelingen in een ongedwongen omgeving komen cliënten samen met Voorzijnraap veel sneller tot de kern en stellen van daaruit samen concrete doelen vast. De cliënt is letterlijk in beweging, wat het makkelijker maakt om ook figuurlijk in beweging te komen. Is wandelen in de natuur vanwege fysieke beperkingen geen optie of laat het weer het echt niet toe, dan vindt coaching plaats op een andere mooie plek waar iemand zich op haar gemak voelt. Als fysiek afspreken helemaal geen optie is, dan is online coaching ook een mogelijkheid.

De Raap-methode

Met de Raap-methode gebruikt de coach alles binnen en buiten de lijntjes wat nodig is om tot resultaat te komen. Methodes en technieken uit verschillende opleidingen en trainingen, maar ook de bereidheid om tevens specialisten op andere terreinen in te schakelen, of de cliënt door te verwijzen naar andere partijen indien blijkt dat deze meer gebaat is bij een andersoortig traject.

Het maatwerk kan ook elementen uit de vechtsport omvatten. Die helpen om te leren doelgericht te werken, eigen kracht te ervaren en energie positief te gebruiken. Eigen kennis, ervaring en inzichten van de coach vullen de beschikbare middelen van de Raap-methode verder aan. Daarbij zorgt Voorzijnraap er door middel van scholing en intervisie voor steeds up-to-date te zijn.

Menselijke maat

De menselijke maat is leidend bij Voorzijnraap. Geen gecompliceerde grote organisatie, geen jarenlange trajecten. In plaats daarvan biedt Voorzijnraap persoonlijke begeleiding in kortlopende trajecten. Die duren meestal niet langer dan een half jaar, maar kunnen ook aanzienlijk korter zijn.

De focus ligt op het realiseren van een haalbaar doel. Vaak gaat dat om een aanvaardbare, werkbare situatie voor de cliënt, of de kracht om zelf meer te halen uit het leven of de carrière. Niet alles zal beter worden. Dat hoeft ook niet. Tegenslagen horen bij het leven. Leren daarmee om te gaan kan ook een doel zijn. Het gaat vooral om leren te balanceren. Soms vereist dat grote veranderingen, soms blijken kleine veranderingen voldoende om weer verder te kunnen.

Blijvende resultaten

Voorzijnraap heeft de overtuiging dat iemand zichzelf of de omstandigheden blijvend kan veranderen, uit een dagelijkse sleur kan komen en op eigen kracht verder kan gaan. Cliënten van Voorzijnraap hebben zelf ervaren dat dingen dankzij een coachingingtraject blijvend ten goede zijn veranderd. Na afloop kunnen ze zelfstandig verder. Sterker en wijzer en vrolijker, bewust van hun eigen kracht, met meer zelfkennis, respect voor en vertrouwen in zichzelf. Eenmaal die kant op is er geen weg terug, alleen een weg vooruit.

 

Om dit te borgen heeft Voorzijnraap ook na afloop van het traject contact met de cliënt. Daarbij verifieert de coach of iemand nog steeds op de goede weg is en inderdaad zelfstandig verder kan.

 

 

 

Neem contact op

Voorzijnraap werkt graag samen met:

Neem contact op

Stuur me een bericht en je contactgegevens, dan krijg je zo spoedig mogelijk een reactie. Heb je liever dat ik je bel, vul dan ook je telefoonnummer in.

12 + 14 =

Maak je geen zorgen. Ik spam niet.